Hvordan bygge et brand fra ingenting

 

Hei!

Dette blogginnlegget er en oversatt og forbedret versjon av Hiten Shahs innlegg om å bygge et brand. Du kan lese hans originale innlegg på engelsk her.

I de første månedene til Leo Widrich som medgründer av Buffer, skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i januar 2011, og innen april hadde han fått merkevaren deres vist i over 100 blogger. I løpet av ni måneder hadde de registrert over 100 000 brukere.

Folk sier det Leo gjorde var «innholdsmarkedsføring», «kundeanskaffelse» og «å gjøre ting som ikke skaleres», men de så ikke det større bildet.

På ni korte måneder bygde Leo Buffer til et mer meningsfullt merkevare!

Viktigheten av merkevare

Du bygger en merkevare når du har skåret ut en del av folks hjerner.

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende – de har en del av hjernen vår. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår første tanke å gå på Amazon og få det til den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen, trykke to ganger og ha den hjemme på to dager.

Før i tiden betydde det å bygge en merkevare at du fikk direkte besøkende som kom til nettstedet ditt. Dette er folk som besøker nettstedet ditt uten grunn, annet enn at du har skåret ut en liten del av hjernen deres. De hadde en tanke, og det trigget dem til å komme rett på siden din.

På lang sikt betyr dette at merkevaren din sprer seg. Fordi du har plass i folks hoder, tenker folk på deg, og det betyr at de vil snakke om deg og fortelle vennene dine.

Det er derfor det er så viktig å bygge merkevaren din. Det er det som får deg av tredemøllen med å «gjøre ting som ikke skalerer» og får deg mot reell vekst.

For å bygge merkevaren din fra ingenting, trenger du to ting: nyhet og repetisjon.

Nyhet

Nyhet: kvaliteten på å være ny, original eller uvanlig.

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det og hvordan de tenker om å bygge opp virksomheten sin. Da de startet, var det utrolig uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte byggeprodukter med rådgivning, eller hvordan de utførte A/B-testing for SaaS-virksomheten.

De er favorittpådriveren i SaaS for å skape nyhet rundt merkevaren ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

Her er hvordan vi definerte nyheten for merkevaren vår tidlig hos KISSmetrics:

Vi ville dele alle og enhvers markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerte merkevaren vår ved å være hjelpsom, og det gjorde Twitter-kontoen vår til stedet for markedsførere for å lære mer om analyser. Over tid har vi utvidet Twitter-følget vårt til 200 000+ mennesker, alle 100 % organiske, uten å bruke en krone.

Her er hvordan Leo definerte nyheten for Buffers merkevare:

«Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten buffer.»

Over tid injiserte de mer nyhet i merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet og sin radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde nyheten frisk og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge en merkevare kan du ikke bare snakke om nyhet. Du må faktisk sette det i praksis og skape en ny opplevelse for folk.

Gjentakelse

For å skaffe plass i noens hjerne, må du komme inn i hodet deres om og om igjen til du er der for å bli. Du trenger repetisjon.

«Innholdet» i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

Innhold kan være en tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften til innhold er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt stykke innhold og de utallige måtene innhold kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjestebloggstrategi, understreker han viktigheten av å «velge kvantitet fremfor kvalitet». Sagt annerledes:

Folk overvurderer ofte merkestoffet og undervurderer merkegjentakelsen.

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt rundt hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte fokus på repetisjon og la ut over 150 gjesteinnlegg, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter på.

Hos Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medgründer Neil Patel. Vi la nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidefeltet på bloggen, på Twitteren hans, på hans personlige side og mer. All denne gjentagelsen gir et minneverdig inntrykk og skaper plass i folks hoder.

Flere eksempler på repetisjon som bygger merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert teammedlem espresso i teamshotet sitt. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook- og Twitter-profilene sine.

I medgründer Armando Biondis ord, er det «lavintensitetsfrekvensen som bygger merkevare og selvtillit», og han krediterer den for å få dem fra 0 til $1M+ i årlig tilbakevendende inntekt.

Hos ReadMe legger de oppstartsmaskoten for ugle overalt på siden deres, de bruker den i alle sosiale medier og kommunikasjon med kunder, og de har den over hele kontoret. De gjør det også morsomt.

Til grunnlegger Greg Koberger, repetisjonen betyr at «kundene våre kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes.»

Den beste måten å bygge en merkevare på starter med deg

Når du starter fra ingenting, er du den beste merkevaren du kan bygge for virksomheten din. Dette er lekeboken som har fått folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merkevarer og firmamerkene fra bunnen av.

 Nyheten er basert på det som inspirerte deg til å starte din bedrift.

Tidlig er repetisjon lett fordi du kan gjøre det mot deg selv og historien din. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet bedriften din.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen din rundt deg, og du vil begynne å sitte i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhet kan du skjære ut mer og mer plass.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig om deg og bedriften din. Fordi de tenker på deg, snakker de om deg og deler produktet ditt med vennene sine.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis swag med logoen din på. Det handler om å lage historier. Ditt produkt og din bedrift er til for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som må gjøres, er det et mangfold av verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften din og produktet ditt i hodet til kundene dine. Merkevare er det du må fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Takk for at du leste! Legg gjerne igjen en kommentar.

Alierajak
Alierajak
Artikler: 18

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *